Workshops

Schilderscursussen & Workshops

photo-sitemapIn de herfst, winter en voorjaar lopen de schilderscursussen. De workshops worden voornamelijk in de zomer gehouden. De schilderscursussen worden binnen het schildersatelier gehouden. De workshops vinden plaats op een buitenlocatie.

Workshops

Zijn voornamelijk in de zomer. Deze zijn incidenteel en gericht op één thema en ambachtelijk van aard. De workshops hebben een eigen vorm en kunnen onderling ook weer verschillen. Een voorbeeld van een workshop is de piramide in Oosterheem / Zoetermeer. De deelnemers hebben panelen klaar gemaakt voor buiten te exposeren. Het doel is de panelen weerbestendig te maken.

Schilderscursussen

In de herfst, winter en voorjaar loopt de cursus. De cursus gaat uit van de eigen voorkeuren. Alles wat nodig is, is voorradig. De cursus duur is doorgaans langer dan de workshops. Men wordt op verzoek ondersteund. Eerdere cursussen die plaats hebben gevonden zijn acryl schilderen, natuur schilderen, beschilderen en vogels tekenen.

Het atelier faciliteert de voorwaarden waaronder gewerkt wordt. De prijs inclusief alle materialen: EUR 10,00 per sessie.

Een schilderscursus of workshop volgen?

Bent u na het lezen enthousiast geworden en wilt u deelnemen aan een cursus of workshop? Neem u dan contact op met Daniel voor meer informatie.

Patronen en motieven van vlinders en natuur (Data) deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven. Vlinders hebben prachtige patronen op hun vleugels, bestaan in de meest uiteenlopende kleuren. Deze patronen en kleuren gaan we vertalen naar abstracte kunst. Natuurlijk zijn er meerdere beesten in de natuur die deze prachtige kleuren en patronen hebben bijv. een pauw. Bij vlinders is echter de diversiteit vele malen groter. Artistieke Kaarten deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven.

In deze korte cursus gaan we een bestaand kunstwerkje omzetten naar een gedrukt werk. deze workshop is voornamelijk een digitale workshop omdat we met verschillende computer programma’s gaan werken maar dit natuurlijk op een artistieke manier! Dit kan heel verrassend uitpakken!

Voorwerpen beschilderen deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven. Hebben we niet allemaal een bloempot een tafeltje of een kastje etc die we willen opfrissen of verfraaien dit is je kans, we gaan dit op een eigentijdse artistieke manier doen! Beeldjes bewerken deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven. Bij deze korte cursus gaan we beeldjes bewerken en weer opnieuw een likje verf geven met andere materialen bewerken zodat deze weer een nieuw verfraaid leven kunnen leiden. De eerst lessen moeten we natuurlijk deze beeldje opknappen, herstellen en dan kan pas het opsmukken beginnen!

Kunstzinnig

Kunstzinnige poppen van Karel Appel deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven. Wie kent deze bekende poppen niet! hier mag je jezelf helemaal in uitleven, ze worden gemaakt uit verschillende materialen gips, behangerslijm, Papier-maché (krantenpapier) gedrenkt in lijm en zo verder. Na dit proces gaan we ze beschilderen, vastzetten op een sokkel of ondergrond zodat deze zelfstandig kunnen staan!

3D Collages deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven. We gaan 3D collages maken! bijvoorbeeld op dozen ,of iets omkleden. We kunnen een raamwerk gebruiken. In deze korte cursus wordt in hoge maten beroep gedaan op je eigen creativiteit! ook wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende materialen.

Materie kunst deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven. Gaat over bewustwording van de verschillende materialen. Ook de kleuren keuze is belangrijk. Er kan met natuurlijke materialen worden gewerkt. Maar ook met ander soortige. De sfeer die het uitstraalt is bepalend. Het geeft een andere kijk op de zaak. Dat geeft een verbreding.

Meubels beschilderen

Meubels beschilderen deze korte cursus wordt in vier lessen gegeven. Wie van ons heeft niet ergens op zolder of in de garage een stoel, tafeltje of kastje staan die een verfraaiing kan gebruiken?

We moeten rekening houden met verschillende vormen van het object die op zich al een uitdaging kunnen betekenen, deze kunnen we op een leuke manier bewerken hetzij met kleuren, patronen, decoratief of abstract geheel ter eigen interpretatie!